Web Analytics
Edirnespor-Kayserispor , Edirnespor Taraftarları-1969
Edirnespor-Kayserispor , Edirnespor Taraftarları-1969

Edirnespor-Kayserispor , Edirnespor Taraftarları-1969

Edirnespor da, Kayserispor da 1966 yılında kurulmuş ve her ikisi de sarı kırmızı renklere sahip takımlarımız.

1966 yılında alınan bir kararla 11 takım 2. Lig'e dahil olur.

Adanaspor, Edirnespor, Antalyaspor, Aydınspor, Boluspor, Denizlispor, Kayserispor, Kocaelispor, Kütahyaspor, Trabzonspor ve Zonguldakspor o yıl bu ligde oynayacaklardır.

9 Şubat 1969'da Edirnespor ve Kayserispor, ilk yarıda Kayseri'de oynanan ve evsahibi takımın 2-0'lık galibiyeti ile sonuçlanan maçın rövanşında, Edirne Şehir Stadı'na çıkarlar.

Edirnespor oyuna fırtına gibi girer ve 13. dakikada Halil Ateş'in ve 25.dakikada da Çetin Sinç'in attığı gollerle oyuna ağırlığını koyup öne geçtikten sonra, oyunun sonuna kadar da bu üstünlüğünü korumayı başarır.

Fotoğraf o gün sahadan değil de tribünlerden. Edirne Şehir Stadı'nın 'kare'ye sığan kısmının tıklım tıklım dolu olduğu görülüyor.

Şubat soğuğu kendini hiç gizlemiyor olmalı ki, herkes sırtlarında kalın paltoları ile maça gelmiş.

Başlarda ise şimdiki gibi, takımlarının renklerinden örülmüş yünden bere ve kaşkoller değil de, kasketler ya da fötr şapkalar göze çarpıyor.

En önde kasketi ile duran kişi, belki de takımının amigosu.

Böyle olduğunu nereden mi anladım?

Önünde her ne kadar rengi seçilemese de, takımının bayrağının sarılı olduğu anlaşılan davul ve tabii ki de elinde tuttuğu tokmak ile çubuktan.

Bence en ilginç detay ki, fotoğrafı büyüttüğünüz zaman bunu görmek daha da kolaylaşıyor, tribünlerin bir kısmının özellikle de birbirlerine işaret ederek, yukarıda sanki gökyüzünde bir yerlere bakıyor olmaları.

Günümüz maçlarında böyle bir görüntü olsa, maçın televizyondan canlı yayınlanması sırasında stattaki büyük ekrana yansıyan görüntülerini seyirciler birbirlerine gösteriyorlar denebilecek duruma, ne kadar düşünürsem düşüneyim doğrusu hiçbir anlam veremiyorum.

O gün Edirnespor, Kayserispor'u eli boş gönderse de sezon sonunda Kayserispor kendisine grupta orta sıralarda bir yer bulabilirken, Edirnespor ise Sarıyer ve Karagümrük ile beraber bir alt lige düşmekten kurtulamıyor.

O günlerde ne  güzelmiş  tribünlerin hali azizim,
Hemen aklıma geliyor, şimdiki vandal holiganizm...

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları