Web Analytics
Kayserispor lu İsmail Doğan Röportajı- Bekir Demirağ
Kayserispor lu İsmail Doğan Röportajı- Bekir Demirağ

Kayserispor lu İsmail Doğan Röportajı- Bekir Demirağ

Perşembe günü söyleşilerimin bu günkü konuğu, Kayserispor minik takımında yetişip A takımında yıllarca sarı-kırmızılı formayı giyen , sonrasında da Ankara Gençlerbirliği’nde futbol yaşamını başarıyla sürdürüp bu takımla Türkiye Kupası kazanan  İsmail Doğan.

 Onunla yaptığım bu röportajı siz değerli sporsever okurlarımın beğenisine sunuyorum.

 Bekir Demirağ

Kayserispor defansında  gözünü budaktan sakınmayan futboluyla sivrilip alkışlandı

SAVAŞÇI  DOĞAN  !

 

KİMDİR ?

İsmail Doğan 20.10.1974 Kayseri doğumlu. İlkokulu Atatürk İlkokulunda, Ortaokulu 50 Yıl Dedeman’da bitiren İsmail Doğan, Kayseri Lisesi ve Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksek Okulu (BESYO) mezunu.

Kayserispor minik takımında başlayan futbol serüveni onu önce A takımına daha sonrasında da sonra da  güçlü ekibi Gençlerbirliği’ne  taşımış. Kiralık olarak Kayseri Erciyesspor, Malatyaspor ve Denizlispor’a da giden İsmail doğan, Kayserispor’da da 2. Lig şampiyonluğu gururunu yaşamış.

2007’de Fatma hanım ile evlenen Doğan’ın Doruk ve Burak adında iki oğlu bulunuyor. UEFA A lisansı diploma sahibi olan  İsmail Doğan, faal futbolu bıraktıktan sonra Talasgücü Belediyespor ve Organize Sanayispor kulüplerinde çalıştı. Halen Talas İlçesi’nde S sosyal Tesis ve Spor Kompleksi işletmeciliği yapıyor.

 

FUTBOLDAN SOĞUTUYORLAR !

Kayserimaç : İsmail, biliyorsun ki seni ta Kayserispor minik takımından beri tanıyan ve takip eden biriyim. Ancak  okurlarımıza kendini kısaca tanıtır mısın ? Nerede futbola başladın, ilk antrenörün kimdi ?

İsmail Doğan : Evet abi beni en iyi tanıyanlardan biri hatta birincisisin…Kayseri doğumluyum. Okul sıralarında iken (yıl  galiba 1985 idi) kulakları çınlasın Hasan Ali Kilci abim beni elimden tutup Kayserispor minik takımına götürdü. İlk antrenörüm de Fehmi Kuş hocamdı.

Kayserimaç : Söyler misin, Kayserispor’da hangi kategorilerde oynadın ?

İsmail Doğan : Kayserispor minik takımında başladığım futbol yaşamımda önce genç sonra A takımda sarı-kırmızılı formayı giydim.1993’de profesyonel imza attım. Şunu peşinen ifade edeyim ki, hep boş mukaveleler imzaladım.Yani boş kağıda… Özhaseki başkan “ Oğlum İsmail, sen git imzanı at. Biz gereğini yaparız” derdi, o kadar !  Ama  sonrasında Erciyesspor’a kiralık gittim. Tekrar Kayserispor’a döndüm . Bu kez  de Malatyaspor’a kiralık  gönderildim. Çünkü önümde İlhan Sancaktar ve Abdullah Duran ağabeylerim vardı. Forma şansı bulamıyordum.

Kayserimaç : Malatyaspor’dan pişmiş yani tecrübe kazanmış bir oyuncu olarak döndün ama ?

İsmail Doğan : Evet öyle oldu. Malatyaspor’da çok iyi maçlar çıkarttım. Kayserispor’a döndükten sonraki sezon da 2. Lig’de şampiyon olan kadroda forma giydim. Ama  ertesi yıl yer aldığımız Süper Lig’de tutunamadık ve küme düştük !

Kayserimaç : Kayserispor’dan Gençlerbirliği’ne geçişin nasıl oldu ?

İsmail Doğan : Küme düşen takımın göze batan oyuncularından olacağım ki İlhan Cavcav beni istedi. Hem de sakat iken… O zamana göre iyi bir para karşılığı Ankara Gençlerbirliği’ne transfer oldum ve orada 3 sezon forma giydim.Takas karşılığı Denizlispor’a gittim. Orada bir sezon kaldıktan sonra tekrar Kayserispor’a geldim. O zaman başkanımız Mete Eke idi. Ama sakatlığım nüksetti ve kendimi toparlayamayıp futbola nokta koydum.

ALT YAPI YETERSİZ !

Kayserimaç : Peki İsmail, hemen her konuğuma sorduğum bir soruyu sana da yönelteyim… Son yıllarda Kayserispor alt yapısından niçin kaliteli futbolcu çıkmıyor ?

İsmail Doğan : Bu tümüyle yöneticilerin bakış açısından kaynaklanıyor.Ben bu takımda Ferhat bakar ile, Arif Berk ile yani Kayserili arkadaşlarımla forma giydim. Ama üzülerek görüyorum ki şu an koca Kayserispor’da tek Kayserili yok !

Bir de bunun bir başka yönü var : Bildiğim  kadarıyla Alt yapıyı çalıştıranlar asgari ücret alıyor ve bu işi ikinci iş olarak yapıyorlar. Tek işleri olmalı ve bu işe kendilerini vermeliler. Bu iş profesyonelce yapılmaz ise topçu çıkmaz. Oysa Kayseri’de kaliteli futbolcu çıkartacak potansiyel daima var…

Kayserimaç : Bunca yıllık profesyonel futbol yaşamında karşısında oynamaktan çekindiğin, ya da tutmakta zorlandığın bir forvet oldu mu ?

İsmail Doğan : Sadece Hakan Şükür !. O farklı bir tarza sahipti. Sürekli gezer- rakip defansı presle boğardı. Nerede ne yapacağı hiç belli olmazdı. Çok da iyi kafaya yükselirdi. Bunu Adana’da oynadığımız  ve 2-1 yenildiğimiz cezalı maçta bizzat gördüm. Üç defans oyuncusu kafaya çıktık, ama Hakan Şükür çok daha yükselip golü attı.

Kayserimaç : Peki maçlara gidiyor musun ? Ya da klasik bir soru: Seyirci statlardan niye kaçıyor ?

İsmail Doğan : Hayır gitmiyorum. Futboldan adeta soğudum. Statlara seyircinin gelmesini başta Passolig etkiledi.Son şike soruşturması ve ligimizde yaşanan saha içi ve tribün olayları da göz ardı edilemez.

Bizim Perşembe idmanlarımıza dahi 2-3 bin taraftar gelirdi. Ancak üzülerek görüyoruz ki kadir Has Stadı bom boş !  Bu da yönetimin takımı şehirden koparmasından kaynaklanıyor. Yönetim geçmişte bu takımda forma giyenleri, yönetici olarak görev yapanları hatırlamıyor bile ?

Kayserimaç : Unutamadığın bir anı var mı ?

İsmail Doğan : Hem de pek çok ama bin sadece ikisinden söz edeyim : İstanbul’da Fenerbahçe’yi deplasmanda tarihimizde ilk kez 2-1 yendiğimiz maç. Bir de Gençlerbirliği’nde iken Kayseri Atatürk Stadı’nda oynayıp penaltılarla kazandığımız Türkiye Kupası final maçı…

Kayserimaç : Gelecekte iyi bir futbolcu olmak isteyen gençlere ne tavsiye edersin ?

İsmail Doğan : Futbol çok zor ama keyifli aynı zamanda para kazandıran bir spor dalı. Futbolcu olmak isteyenler öncelikle bu işi çok sevmeli, çok çalışmalı, aynı zamanda da eğitimine devam etmeli. Çünkü futbol vefasız bir spor. Sakatlanırsanız, bitersiniz !

Kayserimaç : Peki İsmail ,  Kayserili sporsever hemşehrilerimize gazetemiz aracılığıyla iletmek istediğin  son bir mesajın olacak mı ?

İsmail Doğan : Şahsen sporsever hemşehrilerimin yıkılan Atatürk Stadı’nda  oynadığım çoğu benim için “ Kayseri seninle gurur duyuyor !..” şeklindeki tezahüratları aynen kulağımda. Onları çok seviyor , bir gün başka bir ortamda yine kendileriyle birlikte olmak üzere  sağlıklı günler diliyorum.  Ayrıca gazeteniz Kayserimaç’a da beni hatırladığı ve bu güzel röportaj için tercih ettiğinden dolayı teşekkür ederim.

 

Kayserimaç : Ben de sana teşekkür ederim İsmail Doğan yeğenim. Sağ olasın…

Bekir Demirağ

Kayserispor.org Sitesi Notu; İsmail Doğan 21.05.1995 tarihinde Kocaelispor ile oynadığımız Süper Lig maçında ilk defa Kayserispor forması giydi. İlk formayı giydiği tarihde 17 yaşında idi.

İsmail Doğan; Kayserispor'un 61 maçta formasını giyip 1 gol attı.

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları