Web Analytics
Mehmet Aşık Röportajı
Kayserimaç: Evet Mehmet hocam, artık hocam diyorum çünkü seni taa Kayserispor’a ilk geldiğin yıllardan beri tanıyorum . Şimdi ise bir teknik adam kimliğin var.Seninle şöyle bir geriye doğru gidelim ve nostaljik bir gezi yapalım ne dersin ?


Mehmet Aşık Röportajı

Kayserimaç: Evet Mehmet hocam, artık hocam diyorum çünkü seni taa Kayserispor’a ilk geldiğin yıllardan beri tanıyorum . Şimdi  ise bir teknik   adam  kimliğin var.Seninle şöyle bir geriye doğru gidelim ve nostaljik bir gezi yapalım ne dersin ?

Mehmet Aşık : Tabii ki . Bu  gezinti beni de çok mutlu edecek  inan Bekir abi  ?

Kayserimaç: Futbola  olan bu tutku nasıl başladı ?

Mehmet Aşık : Küçük yaşlarımda iken futbolu çok sever, maçlara giderdim. Babam da Kayseri’nin tanıdığı bir  kaleciydi. Derken, kendimi Kayserispor’da buldum.

Kayserimaç : O zamanlar Kayserispor  Amatör takımı vardı galiba ?

Mehmet Aşık : Evet. Futbol tutkum beni sonuçta Kayserispor’a kadar götürdü. Orada 1986-87 yılından itibaren Amatör takımda forma giydim. 1990’dan sonra da A takımında oynadım.

Kayserimaç : İlk antrenörlerin kimlerdi ? Takım arkadaşlarından bazılarının ismini lütfen…

Mehmet Aşık : Kayserispor’da ilk antrenörlerim bu şehirde futbola büyük emeği geçmiş Fehmi Kuş ile Mustafa Uzunoğlu idi. Kayserispor Amatör’ü çalıştırıyorlardı. O zamanki takım arkadaşlarımın büyük kısmı zaten A takımında da forma giydi. Bazılarını sayabilirim : Öztürk Tanrıbilir, Ahmet İzgi, Güven Durdağ, Mustafa Avcı ve Hakan Ertürk…

Kayserimaç: O zamanlar takımda epey Kayseri kökenli futbolcu vardı ancak şimdi sence niye yok  ?

Mehmet Aşık : Bu tümüyle yöneticilerin tutumundan kaynaklanıyor.U-17 takımı Türkiye şampiyonu oluyor, bakıyorsunuz kadroda hiç biri yok ? Şehirdeki ve alt yapıdaki hiçbir gencin önünde  gelecekte “Ben de bu abim gibi takımda oynarım “ diye örnek alacağı biri yok çünkü ! Bizim kuşak önceki ağabeylerini örnek alarak yetişti ve büyük çoğunluğu da A takımda forma giydi. Şimdi bu gençler kimi örnek alacak, kime güvenecek ki ?

Bir de artık gençler spor yapmayı değil teknolojiyle uğraşmayı daha çok tercih ediyor, bilgisayar karşısında gün tüketiyor. Hedeflerinde iyi futbolcu olmak gibi bir olay yok.

Kayserimaç : Peki hocam, gelecekte iyi bir futbolcu olmayı hedefleyen gençlere ne tavsiye edersin ?

Mehmet Aşık : Öncelikle bu işe gerçekten değer verecek , çok çalışacaklar.Tabii profesyonelce düşünüp o şekilde yaşayacaklar.Yoksa çok zor !

Kayserimaç : Statlardaki boşluğu ve maçlara gelinmemesini neye bağlıyorsun ?

Mehmet Aşık : Bu bir kültür meselesi…Örneğin Bursa’da veya Eskişehir’de 70’lik bir nine maç günü torununu yanına alır maça götürür. Bizde böyle bir durum  maalesef olamıyor.Stadımız büyüdü ama görüyoruz ki seyirci azaldı. Şehri  yönetenler  spor için tesisleri yaptırıyor ama o tesislere seyirciyi nasıl çekeceklerini hiç hesaba katmıyor.Kayseri’de de her şey yapıldı ama “Seyirciyi stada ya da salona nasıl çekeriz ?” diye düşünülmedi. Bence en önemli etken bu. Bir de Kayserispor için söylüyorum, kulübü taraftardan tümüyle kopardılar. Ben bu takımda yıllarca forma giydim. Sekiz- on sene önce Alt yapıdaki bir arkadaş için benim lisansımı istediler, verdim. Ancak kulübe gittiğimde beni tesislerin kapısından içeriye alırken adeta “ kılı kırk” yardılar (!). Kapıdaki görevliye “Ben bu kulübün lisanslı  alt yapı antrenörüyüm. Kulüp Müdürüne sor, git şu antrenöre sor. Kapıda Mehmet Aşık diye biri var de…” dedim, sonuçta içeri alındım ama bu beni fazlasıyla üzdü. Bize bu zorlukları çıkartanlar, inanıyorum ki taraftara kapıyı kesinlikle açmaz .

Doğal olarak takımdan soğutur. Yeni süreçte yönetim mutlaka taraftarla kucaklaşıp- barışmalı.

Kayserimaç : Peki Mehmet, birlikte oynarken en keyif aldığın oyuncular kimlerdi ?

Mehmet Aşık : Kayserispor’un Boşnak forveti Hayrettin (Hayrodin) ve Halil İbrahim. Onlarla oynamak gerçekten büyük zevkti.

Kayserimaç : Unutamadığın bir anıyı bizimle paylaşır mısın ?

Mehmet Aşık : Eskişehirspor’da iken Kasımpaşa ile oynuyoruz ve 1-0 yenik durumdayız. Ben yedekteyim ve devrenin bitimine de birkaç dakika var. Teknik direktörümüz “Hadi Mehmet git ısın…” dedi. Ben de soyunma odasının yolunu tuttum ve üzerime bir şeyler alıp ısınmaya başladım. İkinci yarıda oyuna girdim. Ben maçın halen 1-0 olduğunu sanıyorum. Oyuna girdim ve son dakikalara doğru bir de gol attım. Öyle bir seviniyorum ki sormayın ? takım arkadaşlarım ise adeta buz gibi… Oysa skor 2-0 olmuş, ben takımımın tek golünü atmışım ?

Buna arkadaşlarım maç bitiminde çok gülmüştü.

Kayserimaç : Gazetemiz Kayserimaç aracılığıyla futbolseverlere ileteceğin bir mesajın var mı ?

Mehmet Aşık : Bu şehirdeki tüm takımlara gereken tribün desteğini versinler. Futbolu bir keyifli oyun olarak kabullensinler. Tabii sağlıkları için de spor yapmayı en azından yürümeyi de hiç ihmal etmesinler… Gazetenize de bana  böyle bir  röportaj fırsatını verdiği için teşekkür ederim.

Kayserimaç : Ben de teşekkür ediyor, sana sağlıklı bir ömür diliyorum hocam.

Röportaj : Bekir Demirağ
Yayın: Kayseri Maç Gazetesi.

Kayserispor.org Eklentisi:

Mehmet Aşık Kayserispor’da 80 maçta forma giydi.

80 Maçta 23 gol attı.

23 golün 2.sini penaltıdan yaptı.

İlk Defa 1985-86 sezonunda Süper Ligde Sarıyer ile oynadığımız maçta forma giydi.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.kayserispor.org/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!