Web Analytics
Rahmetli Tekin Kafa'nın Sitemizdeki Son Yazısı
31.07.2006 tarihinde elim bir olay sonucu aramızdan ayrılmıştı.
Allah rahmet eylesin diyoruz.
Seni unutmadık.

Rahmetli Tekin Kafa'nın Sitemizdeki Son Yazısı

Bundan 5 yıl önce 31.07.2006 tarihinde elim bir olay sonucu aramızdan ayrılmıştı.
Allah rahmet eylesin diyoruz.
Seni unutmadık.

Tekin Kafa, 31 Temmuz 2006 yılında Acı bir şekilde kaybettiğimiz ve ölümünün üstünden bir yıl daha geçmek üzere olan Kayserispor Tribününün en önemli isimlerinden TEKİN KAFA’ yı Rahmetle anıyoruz.

Ölmeden kısa bir süre önce yazmıştı. Bu yazı sitemizde (www.kayserispor.org) 25.07.2006 tarihinde yayınlamıştır.

– Şehirleşmede hep diğer illere karşı göğsümüzü gere gere Kayserili olduğumuzu söylemekten hiç bir zaman çekinmedik.

Fakat konu futbola geldiğinde biraz içerleyerek hep offf çekiyorduk.

Çünkü İkinci Lig’ te hep alnının akıyla son ana kadar tüm zorluklara göğüs gerip en son maçlarda elinden şekeri alınan çocuk gibi, süper lig vizesi göstere göstere birileri tarafından elinden alınan, bunlara rağmen sarı ile kırmızıyı yani namusumuzu şerefiyle taşıyan bir takımımız vardı.

Şehircilikte il yöneticilerimiz iyi, Kulüp yöneticilerimiz iyi, futbolcularımız iyi, teknik heyetimiz iyi, fakat iyi yönetilmeyen bir türlü taraftarı organize edip, bu şehrin insanlarını şampiyonluğa inandırabilecek güçte ve ruhta bir Taraftarlar derneği maalesef yoktu.

Şehrin ileri gelenlerinin hep gözleri boyandı ve iyi şeyler yaptıklarına hep inandırdılar onları. Ancak ortada yapılan iyi şeyleri boşverin keşke hiçbir şey yapılmasydı diyorum çünkü hiçbir şey yapılmaması, kötü şeyler yapılmasından çok çok daha iyiydi.

Neler mi yaptı bu memleket hainleri; sayayım, İlk başta kendilerine Kayseri halkı tarafından verilen görevi kötüye kullandılar Gençlerin, dernek üyelerinin boş zamanlarında sosyal faaliyetlerini yerine getirmeleri için kendilerine tahsis edilen yerleri bir ticarethane gibi kullandılar ve kahvehane olarak işleterek üyelerin sırtından para kazandılar.

Gençlerin boş zamanlarında uğradıklarında içmesi gereken, çay, kahve, meyve suyu yerine hep alkol içildi yada içirildi ve buna göz yumuldu, Gençlerin kitap okuması gerekirken, hep iskambil kağıtlarının numaraları okutuldu, Televizyonlardaki yapıcı kültürel programların izletilmesi gerekirken müzik setlerinden hep arabesk bunalım müzikler dinletildi. Öğle vakitlerinde yemek zamanı, Bir Kayserili’ nin yapması gerektiği gibi kaç kişi varsa değil, sadece kendilerine Müslüman oldular. Ne kapının açılış saatini belli ettiler nede kapanış saatini, gelen kapıda kalıyor, giren çıkamıyordu.

Yönetimi devrederken masalar, sandalyeler, televizyonlar ve diğer önemli eşyalar nedense birden kayboluyordu ortadan, ve gün geçtikçe kulağımıza; dün dernekte olan eşyaların bugünlerde bazı kişilerin evlerinde olduğuna işaret eden cümleler artıyordu.

Dolayısıyla, Kayseri halkının gözünde böyle bir ortamda Dernek kelimesi ve Dernek kelimesinin altında yürütülen faaliyetlerin, kötü bir imaj sahibi olması hiçte zor olmadı. Dolayısıyla kim olursa olsun böyl bir ortamda çocuğunu bu dernek ortamında ne üye olmasına izin verirdi, nede herhangi bir maçta grubun içerisine girip bağırmasını isterdi. Hiç kimse istemezdi tabi ki herkes bunun farkındaydı..

Ve beklenen oldu..

Kayserispor Süper Lig’ e çıktı… Sportif olarak Başarılı, fakat tribün olarak hüsran dolu geçen yılların ardından ESKİLER GİTTİ VE YENİLER GELDİ.. Peki ne mi oldu onları da sayayım.. Ticarethane gibi kullanılan derneği gerçek bir kütüphane ve sosyal yaşam merkezi haline getirdiler.

Okey masaları gitti ve yerine yeni lüks oturma grupları geldi. Okey takımlarının konduğu dolaplar Recep TATAR’ ın yazdığı “Bilgelerin Ayak İzleri” kitabından tutunda “Büyük İslam İlmihaline”, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.) Efendimizin hayatından tutunda Emine IŞINSU’ nun yazdığı “Cumhuriyet Türküsü” ve sayısız kitaplar ile doldu. Kötülüklerin anası olan İçkinin yerine hiçbir zaman altı sönmeyen çay ocağı kondu. Değerli üyeler geldiği zaman gazetelerini yada kitaplarını okurken ücretsiz çaylarını kahvelerini içsinler diye.

Bilmeyenlere İskambil kağıtlarının ne işe yaradığı öğretilirken, Bilmeyenlere efendiliğin, doğruluğun, dürüstlüğün ve hayatın gerçeklerinin ne demek olduğu öğretilmeye başlandı ve öğretildi, öğretilmeye de devam ediliyor. Arabesk, bunalım şarkılar çalınırken, şimdi tv’ de gençlere yönelik yapıcı, eğitici ve kültürel programlar ile günümüzde sevilen müzik kanalları izletilmeye başlandı.

Açılış kapanış saatleri belli olmayan ve üyeler geldiğinde dışarıda kalan çoğu zaman kapalı olan dernek artık, Sabah 09:00 ile akşam 21:30 saatleri arasında dakikasında açılıp dakikasında kapanmaya başlandı.

her şeyden önemlisi ise Serseri ağzı ile konuşan, kabadayı kimlikli, bir çok şeyi kaba kuvvet ile halletmenin tek yol olduğunu düşünen insanlar gitti ve günümüz Türkçesini çok iyi konuşan, temiz giyimli, Tüm Kayseri Tarafından sevilen ve her ortamda yaptıklarından dolayı takdir gören insanlar geldi.

Bilmem artık bu ortamı sizde yaşamak istermisiniz? Ben istedim ve yaşadım. Gerçekten bunu yaşamayan gelip bu ortamı görmeyen kimse bunu bilemez. Emin olun ki pişman olmazsınız.

Çünkü burası Kayseri ve Kayserispor & K. Erciyesspor Taraftarlar Derneği hiçbir şahsın değil Kayserinin dir.

Herkes bunun bilincine varmalı ve sizin için size sunulan bu güzel imkânları kullanmalısınız. Değişen ve büyüyen Kayseri’ de, sizin için verilen emekleri gelin birde siz kendi gözlerinizle görün. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak çünkü eskide hiç iyi şeyler olmadı. Takımlarımızın bu acımasız arenada yakaladıkları sportif başarıyı bizde Tribün de yakalamak ve har daim onların yanında olmak istiyorsak birlik ve beraberlikten başka çaremizin olmadığını, Birlik ve beraberliğin tek adresinin Yeni çehresiyle Taraftarlar Derneği olduğunu bilmemiz gerekiyor.

Biz Kayserispor Taraftarları olarak, bizim için bir taşı alıp ta başka bir yere koyana her zaman minnet duyduk. Şimdi bu işlerde emeği geçen Dernek Başkanından tutunda en yeni üyesine kadar, hepsine tek tek teşekkür ediyor, emeklerinin boşa çıkmayacağına inandığımı dile getirerek her zaman Kayserispor Taraftarları olarak yanlarında olduğumuzu bildirmek istiyorum. Unutmayın ki bu memleketin yararına kim bir çivi çakarsa dualarımız her zaman onlarla olacaktır.

Allah Yar ve Yardımcınız olsun.

TEKİN KAFA

25.07.2006

Allah Rahmet Eylesin. Unutmadık Seni ve Unutmayacağız

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları