okunma
“Çok Yeni Bir Takımız”
Karşılaşmanın ardından oyuncularını tebrik eden Atilla Gerin, takımın önemli bölümünün yalnızca birkaç günlük antrenmanla sahaya çıktığını belirtti.
“Öncelikle 3 puan için çocukları tebrik ediyorum. Çok yeni bir takımız. Bir günlük, iki günlük, üç günlük idmanlarla maça çıkan oyuncularımız var.”
ifadelerini kullanan Gerin, erken bulunan golün ardından takımın maçı daha erken koparma düşüncesine girdiğini söyledi.
“Rakip Oyunun İçine Girdi”
İlk yarının özellikle son bölümünde Vanspor FK’nın etkili olduğunu belirten Gerin, fiziksel hazırlık konusunda henüz istenilen seviyede olmadıklarını vurguladı:
“Erken golü bulunca oyuncularımız, rakibimizin durumunu da düşünerek bu işi daha erken koparabileceklerini düşündüler. Ancak 30-35. dakikadan sonra rakip fizik olarak bizden daha diri kaldı. Biz o konuda henüz hazır değildik. Oyunun içine girdiler, direkten dönen topları oldu.”
İkinci yarıda ise Kayserispor’un kalite farkını sahaya yansıttığını belirten deneyimli teknik adam, her iki kulübün de sezon öncesinde lisans ve kadro konusunda sıkıntılı bir süreç geçirdiğine dikkat çekti.
“Oyuncularımızın Çoğuyla Bir Haftadır Çalışıyoruz”
Gerin, Kayserispor’un sezon hazırlıklarında yaşadığı kadro değişimini ve oyuncuların takıma geç katılmasının oluşturduğu zorluğu şöyle anlattı:
“Biz de aynı şartlardayız. Lisansları son dakikada çıkarttık. Oynayan oyuncularımızın iki kişi hariç en fazla bir haftalık idmanı var. İki günlük, üç günlük idmanlarla sahaya çıkan oyuncularımız bulunuyor.”
Türk Futboluna Planlama Eleştirisi
Atilla Gerin, açıklamalarında yalnızca Kayserispor ve Vanspor FK’yı değil, Türk futbolunun genel yapısını da eleştirdi.
“İnşallah Türk futbolu bundan kurtulur. Her ne kadar Van’ın durumu bizim avantajımıza olsa da Türk futbolunun daha iyi planlanmasını, daha düzgün yönetilmesini istiyoruz. Bütün kulüpler daha düzgün yönetilsin, takımlar daha ciddi ve hazırlıklı olsun, daha güzel maçlar ortaya çıksın. Bunu kendimiz için de bütün takımlar için de söylüyorum.”
“Bu Sezon İki Kere Takım Kurduk”
Kayserispor’un kamp döneminde kadrosunun büyük ölçüde değiştiğini ifade eden Gerin, yaşanan süreci “Bu sezon iki kere takım kurduk” sözleriyle özetledi.
“Kampta bir grup gitti, yeni bir grup geldi. Ben biraz şerbetliyim, bu işlere alışkınım ama yine de zor oluyor. Hava sıcaklığı, şartlar ve deplasman derken 3 puanla başlamak moral ve motivasyon açısından bizim için iyi oldu.”
“Yapacak Çok İşimiz Var”
Kayserispor’un henüz istenilen seviyede olmadığının altını çizen Atilla Gerin, galibiyete rağmen eksiklerin farkında olduklarını belirterek sözlerini şöyle tamamladı:
“Bizim için 3 puanla başlamak çok önemliydi. Yapacak çok işimiz var. İnşallah çalışarak bunların hepsini yapacağız.”
Kayserispor böylece yeni sezonun ilk karşılaşmasını galibiyetle tamamlayarak lige 3 puanla başladı. Teknik Direktör Atilla Gerin’in açıklamalarında ise galibiyetten çok, takımın kısa hazırlık süresi ve önümüzdeki haftalarda yapılması gereken çalışmalar öne çıktı.
Facebook Yorumları