Web Analytics
2009 Yılının Parlamaya Aday Gurbetçi Futbolcuları-Alıntı
Gurbetçi futbolcular... Bana göre Türk futbolunun kalkınmasında çok önemli yer teşkil ediyorlar. Lafı fazla uzatmaya gerek yok, Ukrayna ile oynadığımız son maça bakmamız yeterli...

2009 Yılının Parlamaya Aday Gurbetçi Futbolcuları-Alıntı

Gurbetçi futbolcular... Bana göre Türk futbolunun kalkınmasında çok önemli yer teşkil ediyorlar. Lafı fazla uzatmaya gerek yok, Ukrayna ile oynadığımız son maça bakmamız yeterli... "Neticede bu takımlar eski doğu bloku takımları, bu sonuç normal." ezikliğinden bu günlere gelişimizde büyük payları var bu isimlerin. Kimisi Almanya başta olmak üzere Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde, yetiştikleri takımların oynadığı liglerde parlarken, kimisi de şanslarını denemek için anavatan'a geliyor ve burada parlıyorlar. Çok ucuza maloldukları için denenmeleri neredeyse bedava. Ama parladıklarında ucuza geldikleri kulüplerine kazandırdıkları paralar hatırı sayılır miktarlar...Kimileri de büyük umutlarla gelmelerine rağmen hayalkırıklığı yaşayabiliyorlar. Bu yazıda bu sezon parlaması muhtemel gurbetçi oyunculardan bahsedeceğim. Gözden kaçırdıklarım, daha doğrusu seyretmediklerim muhakkak vardır. Yorum bölümü eklemelerinize amade.

Ömer Şişmanoğlu - Kayserispor - Forvet

Ömer Şişmanoğlu - Kayserispor - Forvet

Almanya'daki lakabı Schlitzohr, yani uyanık. 1989 doğumlu forvet oyuncusu Millî Takım yetkililerinin de yoğun telkinleri sonucu Türkiye'de bir takımı, Kayserispor'u tercih etti. Harburg Türksport takımında başlayan futbol yaşantısında 2007 yılına kadar Hamburg altyapısında devam etti. Daha sonra St. Pauli'ye geçen Ömer, burada geçen sezon 10 2. Bundesliga maçına çıktı. Aynı zamanda St. Pauli Paf takımında 19 maçta forma giyip 13 gol, 4 asiste imza attı. Ümit Millî Takımda şimdiye kadar çıktığı 9 maçta da 5 gol kaydetme başarısı gösteren Ömer, 1.86 boyunda ve 77 kg ağırlığında... Hızı ve etkili şutlarıyla kendine has bir oyun stiline sahip olan "Uyanık", bu sezon gelişimini sürdürürse geçen sezonu gol orucuyla geçiren Kayserispor'un diğer forvet takviyelerini gereksiz transferlere dönüştürebilir.

Ceyhun Gülselam - Trabzonspor - Defans/Orta Saha:

Ceyhun Gülselam - Trabzonspor - Defans/Orta Saha:

Millî takıma ilk seçildiğinde herkes bu da kim demişti. Ümit Millilerimizin Gürcistan'la oynadıkları karşılaşmada ilk kez boy gösteren Ceyhun istikrarlı bir şekilde yükselişini sürdürdü. Geçen sezon başında Trabzonspor'a geldiğinde Hüseyin'in o varken kadroya girmesinin imkansız olduğunu düşünen bir tek ben değildim sanıyorum. Neredeyse tüm hazırlık maçlarında Hüseyin'i kulübeden kendisini izlemeye mahkum eden Ceyhun, lig başlayınca birden bire kulübeye oturdu ve neredeyse doğru dürüst şans bulamadı. Buna rağmen Fatih Terim kendisini millî takıma almayı sürdürdü. Bu forma hasreti Ersun Yanal takımdan ayrılana dek sürdü. O gittikten sonra kendini iyiden iyiye göstermeye başlayan Ceyhun, yeni sezona da bomba gibi başladı. Ligin en iyi orta saha rotasyonunlarından birine, belki de en iyisine sahip Trabzonspor'da formayı kapması çok yakın. Zira Broos'un saplantılı bir teknik adam olmadığı ortada. Diyagonal paslardaki başarısı, fizik gücü, ileriye çıkışları ve soğukkanlılığıyla göze batan Ceyhun'un özellikle orta sahada oynarken pozisyon alma konusunda bazı sıkıntıları oluyor zaman zaman. Gelişime açık bir oyuncu olmasıysa umutları tazeliyor. Dün seyrettiğim Ukrayna Millî Maçından sonra Fatih Terim'in de vurguladığı üzere Ceyhun'dan hem Trabzonspor, hem de Türk Millî Takımı ilerleyen yıllarda oldukça faydalanacaktır.

Aykut Demir - Gençlerbirliği - Defans:

Aykut Demir - Gençlerbirliği - Defans:

 Hem Gençlerbirliği, hem de İlhan Cavcav için önemli bir transfer. Roda'dayken ismini duyurmuştu. Ersun Yanal'ın bilgisayarında masaüstü arka planı olarak yer almışlığı dahi vardır. Aslen Trabzonlu olması nedeniyle Trabzonla da adı anılmıştı sık sık. Ama o biten sözleşmesinin ardından Gençlerbirliği ile anlaşarak şansını Ankara'da denemeye karar verdi. Oynayabileceği bir kulübe gitmesi her açıdan daha iyi oldu. Defansın sağında ve ortasında görev yapabilen Aykut sert futboluyla dikkat çeken bir isim. Gençlerbirliği ve İlhan Cavcav için önemine gelince, bir zamanların ünlü futbol fabrikası Gençlerbirliği son dönemde yıldız adayı olarak Transfer ettiği isimleri acemice başka takımlara kaptırmaya başlamıştı. Gençlerbirliği ucuza aldığı futbolcuları pahalıya satan bir kulüp olmaktan, ucuza aldığı yetenekleri bedavaya başka takımlara kaptıran bir takım olma eşiğine doğru ilerliyorken, Aykut'un muhtemel bir yıldızlaşma durumunda ondan elde edilecek kazanç hem Gençlerbirliği kasası, hem de İlhan Cavcav markası için önemli.

Furkan Özçal - Kayserispor - Orta Saha:

Furkan Özçal - Kayserispor - Orta Saha:

 Kayserispor'un gurbetçilere yaptığı yatırım oldukça akıllıca. Bu sezon kadrolarına yanılmıyorsam 5 (google'ı açıp bakmaya üşeniyorum) gurbetçi futbolcu kattılar ki her biri gelecek vaad ediyor. Geçen sezon kötü bir başlangıç olmuştu Furkan için. Türkiye için Almanya kariyerini bitiren genç futbolcu Sivasspor maçıyla kötü bir merhaba demişti Lige. Tolunay'sa, onun gibi bir oyuncuyu kazanmanın Kupa kazanmaktan daha değerli olduğu açıklamasını yapmış, oyuncusunu koruduğu için kendisine LigTV ekranlarından giydirilirken canlı yayına bağlanmış, orada da onu korumayı sürdürmüştü. Furkan da geçen sezon sonuna doğru yeteneklerini sergilemeye başlamıştı. 19 yaşındaki oyuncu için bu sezon oldukça önemli. Sahip olduğu yetenekler ve Tolunay Kafkas'ın gençlere tanıdığı şans onun parlaması için önemli bir fırsat. Bu fırsattan faydalanıp bir atılım gerçekleştirebilecek Kayserispor'lular arasında Semih Aydilek ve Serdar Kesimal da var. Ama Furkan'ın oyun stili, yüksek top tekniği, hırsı ve hedeflerine ulaşma konusundaki kararlılığı bu sezonu O'nun yılı yapabilir.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları